Brunsviger


[Bråndsvir]

Nu er jeg født og opvokset i Odense, så for mig er der intet som en brunsviger frisk fra ovnen. For at få lov til at bruge min opskrift er mit eneste krav til dig, at du kalder den brunsviger du bager ved dens rigtige fynske navn netop [Brånd-svir]!- alt for mange mennesker tror at de skal udtale det [Brun-sviger], men det er altså forkert ;)


Du skal bruge:

Dej: 

40 g gær
40 g sukker
1 æg
1½ dl mælk
75 g smør
1/4 tsk salt
ca. 350-400 g mel

Fyld: 

190 g mørk farin
25 g chokolade
75 g smør
1 spsk sirup

Sådan gør du:
Smuldr gæren og opløs den med sukkeret og ægget. Smelt smørret, tag gryden og hæld mælken i. Hæld det i gærblandingen under omrøring. Tilsæt saltet og ælt melet i.
Det skal hæve i 30 min.

Tænd for ovnen på 175 grader.

Efter 15 min. hælder du ingredienserne til fyldet i en gryde og varmer op, mens du rører i det. Det skal boble lidt.
Lad det køle lidt af, mens du ruller dejen ud.

Portionen passer til en bradepande på 30 x 40 cm. Den skal være smurt eller være dækket med bagepapir.

Læg dejen i (lad evt dejen efterhæve i 10 min) og prik med en gaffel. Fordel fyldet.

Sæt den i ovnen i ca. 17 min. Hold øje med brunsvigeren, den må kun lige blive gylden. Jeg kan bedst li' den, når farinen stadig ikke helt er smeltet, men det er op til dig hvordan den skal være :)

Bon Appetit!